REVIEW

Twelve

Dick Steffens | 14 december 2011

De jonge Mike heeft een redelijk onbezorgde jeugd. Hij woont met zijn ouders in de Upper East Side van Manhattan en heeft eigenlijk alles wat zijn hartje begeert. Zijn leven neemt echter een dramatische wending als zijn moeder komt te overlijden.

Mike is dan nog maar zeventien jaar en kan het verlies niet goed verwerken. Met zijn vader kan hij er niet over praten. De jongeman is voornamelijk op zichzelf aangewezen en zonder dat zijn vader het weet, besluit hij met zijn middelbare privéschool in The Upper East side te stoppen. Om in zijn onderhoud te kunnen voorzien besluit Mike om drugsdealer te worden. Hij begint alle feestjes af te struinen om zijn drug ‘Twelve’ aan de man te brengen. Klanten genoeg op al die party’s.

Het merendeel van zijn clientèle bestaat dan ook uit rijkeluiskinderen waarvan hij een groot aantal nog kent van school. In relatief korte tijd weet hij onder de bijnaam White Mike een goede naam op te bouwen. Zoals het een echte dealer betaamt rookt en drinkt hij zelf niet, maar dat hij anderen naar de verdommenis brengt interesseert hem niet. Het verdient lekker en het biedt hem de mogelijkheid de dood van zijn moeder te verwerken.

Desondanks weet hij ondertussen toch een privéleven op te bouwen met zijn vriendin Molly Norton. Molly die overigens denkt dat Mike gewoon naar zijn dagelijkse werk gaat. Ze heeft er geen idee van dat hij drugsdealer is. De intelligente Mike weet zijn bron van inkomsten ook voor zijn vriendin goed verborgen te houden. Voor haar leidt hij een redelijk normaal bestaan. Zijn dubbelleven komt opeens danig in de knoei wanneer zijn neef Charlie wordt vermoord en zijn beste vriend wordt aangehouden. Twelve is een low budget film, maar wel een met inhoud.

Verdere informatie

Titel: Twelve
Regisseur: Joel Schumacher
Ondertitel: o.a. Nederlands
Beeldformaat: 1.85:1
Geluid: ***/ 5.1 Dolby Digital + DTS-HD
Surroundmix: ***
Beeldkwaliteit: ****
Film: ***
Speelduur: 93 minuten
Dutch Film Works
Genre: Drama
Starring: Chace Crawford, Emma Roberts & Kiefer Sutherland


EDITORS' CHOICE