REVIEWADAM

Adam Column MK3

DIT IS EEN PUBLICATIE VAN MUSIC EMOTION
Ruud Jonker | 01 oktober 2010 | Fotografie Ruud Jonker (gastartikel) | ADAM

Adam produceert professionele monitoren die in veel toonaangevende studio`s, masteringsuites en production facilities te vinden zijn. Denk bijvoorbeeld aan de nieuwe S3X-H, die momenteel kan rekenen op een enthousiast onthaal bij de profs. Adam past de professionele kennis ook toe in een reeks weergevers voor de consumentenmarkt. In de studio staat de Adam Column Mk3. Hoe goed is een hifi luidspreker die afkomstig is uit de pro-world?

Wat mag een consument, anno 2009, verwachten van een goed audiosysteem? Er is natuurlijk een heel lijstje met wensen, maar een audiosysteem dient in ieder geval een volkomen vrije stage te presenteren die als een soort `akoestische bol` in de kamer hangt. Stereosystemen waar het tijd- en fasegedrag in orde zijn, kunnen dan zelfs geluid opzij en achter de luisterpositie projecteren. Voor de rest is een zekere mate van realistische weergave wenselijk. In de luisterruimte staan diverse muziekinstrumenten. Een klap op een snaredrum of het geluid van een musette, saxofoon, klassieke gitaar, dwarsfluit of hammondorgel moeten eigenlijk vrijwel identiek door een systeem worden gereproduceerd. Het gaat dan niet alleen om klank, maar ook om snelheid, dynamiek en detaillering.

Studiomonitoren

Adam is van oorsprong een fabrikant van studiomonitoren. Het uiterlijk van veel monitoren zal consumenten weerhouden tot een plaatsing in de huiskamer, maar eigenlijk ben je luistertechnisch vaak beter af met de aankoop van een studiomonitor. Zo’n S3X-H zet veel high-end luidsprekers gewoon voor schut.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF

EDITORS' CHOICE

 • Verslag en jubileumaanbiedingen
  Songs of Protest met Goldmund en Kharma
  Verslag en jubileumaanbiedingen
  lees meer »
 • Review
  GoldenEar BRX
  Review
  lees meer »
 • Op vakantie bij de dealer
  HIFI.NL Lezersaanbiedingen
  Op vakantie bij de dealer
  lees meer »