REVIEW

Mr. Popper`s Penguins

Dick Steffens | 12 december 2011

Thomas Popper (Jim Carrey) is een succesvol projectontwikkelaar in New York, maar door zijn werk totaal vervreemd van zijn gezin. Maar dat verandert allemaal als zijn avontuurlijke vader hem een pinguïn nalaat. Door een misverstand krijgt Popper er zelfs nog vijf pinguïns bij, die zijn leven op z’n kop zetten.

De gehaaide Tom Popper weet iedereen de bekende ‘knollen voor citroenen’ te verkopen. Zeker in de onroerend goed business in New York is dat geen verkeerde eigenschap. Het stelt hem in staat om een peperduur appartement in Manhattan te kunnen huren. Toch heeft alles zijn keerzijde. De gedreven salesmanager heeft nauwelijks nog een privéleven. Hij is gescheiden van zijn vrouw en voor zijn opgroeiende kinderen heeft hij nauwelijks tijd. Een feit dat echter op de koop toegenomen wordt wanneer hij partner binnen het bedrijf van zijn werkgever kan worden. Slechts de aankoop van een restaurant in Central Park staat hem nog in de weg.


Voor Mr. Popper een niet al te groot probleem. Alleen de eigenzinnige eigenaresse, Mrs. Van Gundy, moet nog worden overtuigd. Zodra zij ja heeft gezegd kan er met de sloop van dit prachtige monumentale pand worden begonnen. Tijdens de eerste onderhandelingen met Mrs. Van Gundy komen ineens oude sentimenten naar boven. Als kind lunchte Tom vaak met zijn vader in de eetgelegenheid. Het zet ‘m aan het denken.

Wanneer hij dan uit de nalatenschap van zijn vader ook nog eens zes pinguïns krijgt, zit er niets anders op dan ze te huisvesten in zijn luxe appartement. Het leven van de eens zo succesvol zakenman staat volledig op zijn kop. Alles loopt in de soep en in plaats van vennoot te worden krijgt hij zijn congé. Positieve bijkomstigheid is dat de pinguïns als een magneet op de broze relatie tussen Tom en zijn familieleden lijken te werken. Zelfs zijn ex fleurt helemaal op. Natuurlijk is het een ‘eind goed, al goed’ rolprent.

Een echte familiefilm, niet hoogdravend maar één die met de donkere winterdagen in het verschiet menig gezin zal laten genieten.

Aanvullende informatie
Regisseur: Mark Waters
Beeldformaat: 1.85:1
Geluid: ****/ 5.1 Dolby Digital + DTS-HD
Surroundmix: ****
Beeldkwaliteit: *****
Film: ***
Speelduur: 94 minuten
20th Century Fox
Extra’s: Diverse trailers
Genre: Familiefilm
Starring: Jim Carrey, Carla Gugino, Madeline Carroll & Maxwell Perry Cotton


EDITORS' CHOICE