Persintroductie Wilson Benesch A.C.T. C60 luidsprekers

In het najaar van 2007 werd ik in staat gesteld om tijdens de persintroductie uitgebreid kennis te maken met de fraaie Wilson Benesch Trinity monitorluidsprekers, die aangevuld met de Torus subwoofer dit Engelse hightech merk een duidelijke stap vooruit brachten. Het kon dan ook niet uitblijven of deze uit de kluiten gewassen monitor zou vroeg of laat versterking krijgen van een vloerstaand model met gebruikmaking van dezelfde technieken. Nu twee jaar later is het dan uiteindelijk zover en wordt de gloednieuwe A.C.T. C60 in Nederland geïntroduceerd.

Het in het Engelse Sheffield gesitueerde Wilson Benesch is de bakermat van uit koolstof vervaardigde audioproducten, waarvan hun beroemde platenspeler met toonarm en de vele luidsprekerontwerpen, wel de bekendste voorbeelden zijn.

Hier geen trail en error ontwerpmethodieken, maar gedegen wetenschappelijk onderzoek waardoor de hoge kwaliteit van de eindproducten geen toevalstreffers zijn. Het materiaal koolstof is niet voor niets uitgekozen want het weet een zeer grote mate aan stijfheid, vormvrijheid en demping in één materiaal te verenigen.

Toch is er enkele jaren geleden ook een wat minder kostbare en uit MDF panelen vervaardigde Square luidsprekerserie ontstaan, die de hoge kwaliteiten van dit merk ook voor de kleinere beurs bereikbaar maakte. Door de nodige slimme vondsten is men er uiteindelijk toch in geslaagd om de gehate kastkleuring zo veel mogelijk te minimaliseren.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF


EDITORS' CHOICE