REVIEWPiega

Piega Master One Limited

Jan de Jeu | 28 december 2011 | Fotografie Jan de Jeu | Piega

Hoe transporteer je twee luidsprekers van 60 kilo per stuk naar een luisterruimte op de tweede verdieping van een dertiger jaren woning, wanneer je niet de beschikking hebt over een lift? Waarschijnlijk kunt u het antwoord op deze vraag al wel raden. Juist, je begint er gewoon niet aan. In plaats daarvan laad je ze een voor een op een steekwagentje en rijd je ze naar de op de begane grond gelegen woonkamer.

Uit Music Emotion - November 2009

Dat krijg je ervan wanneer je niet nadenkt en toestemt in de recensie van een stel luidsprekers zonder eerst door te vragen naar de specificaties. Wanneer ik dat wel gedaan had zou ik geweten hebben dat het hier gaat om de nieuwe top of the line luidspreker van het Zwitserse Piega, de Master One, en wel de intern met Synergistic Research bekabelde Limited uitvoering. Niet alleen zijn gewicht is indrukwekkend. Ook de zoals altijd door studio Hannes Wettstein vormgegeven optische verschijning sluit daar bij aan.

Ondanks dat hij 122 cm hoog is, en dus 60 kilo zwaar is, komt hij wanneer je er recht voor staat - in tegenstelling tot andere luidsprekers die in deze categorie van `überlautsprecher` vallen - op mij niet over als een prehistorische mastodont. Dat komt door de styling, is voor een deel terug te voeren op de geringe baffl e breedte van 276 mm, maar wordt ook veroorzaakt door het materiaal waarin het front uitgevoerd is. Dit aluminium is, net als de overige aluminium onderdelen, onder een druk van 7000 ton geperst uit een 3000 kilo wegend blok aluminium met een hoogdempende kern.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF

Let op: prijzen in het magazine kunnen afwijken van huidige prijzen


EDITORS' CHOICE