REVIEWMarantz

Marantz UD9004

Veel nieuws bij Marantz dit jaar. Misschien zijn de KI Pearl en de UD9004 multispeler wel de meest opvallende producten, maar ook de uiterst complete, compacte en betaalbare NR1501 av-receiver spreekt tot de verbeelding. De UD9004 weegt 20 kilogram en heeft een fiks formaat. Je hebt er geen idee van wat zo`n groot zwart ding, met zoveel beloofde functionaliteit, in een mens losmaakt.

Wie de geschiedenis van Marantz een beetje heeft gevolgd, komt tot de conclusie dat dit bedrijf altijd wel apparatuur in de markt heeft gezet van bovengemiddelde kwaliteit. Er is altijd een focus geweest op geluidskwaliteit, niet in het minst veroorzaakt door de kritische rol die Ken Ishiwata daarin speelt. Met veel klassieke Marantz apparatuur kun je vandaag de dag nog op een heel hoog niveau muziek beluisteren.

Denk maar aan milestones zoals de Model 8b, Model 250, de 1060, de 3200/140, de T-1 en de CD-12/DA-12. Bij veel muziekliefhebbers zijn zulke apparaten nog dagelijks in gebruik. Toch valt het momenteel op dat er bij Marantz sprake is van een enorme product upgrade.

Series als de 4000, 5000 en 6000 bieden een voortreffelijke prijs/kwaliteitsverhouding en in de Reference serie en Premium serie zijn topcomponenten te vinden die zelden onderdoen voor apparatuur die afkomstig is van de gespecialiseerde highend fabrikanten. Omdat bedrijven zoals Marantz en Denon (D&M), Sony en Pioneer groter zijn, kennen ze een veel efficiƫnter ontwerp- en productieapparaat. Ze bouwen dan high-end kwaliteit voor een consumentgunstige prijs.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF

MERK

EDITORS' CHOICE