Mordaunt-Short Performance 2, Marantz PM-15S2 & SA-15S2

DIT IS EEN PUBLICATIE VAN MUSIC EMOTION
Ruud Jonker | 01 februari 2010 | Fotografie Ruud Jonker (gastartikel) | Mordaunt-Short

Eerder stond hier in de luisterruimte de Mordaunt-Short Performance 6 Limited Edition. Nu is er een monitor op statief met de naam Performance 2. De introductie voor het publiek was tijdens de VAD 2009. Tegelijkertijd staan hier de Marantz PM-15S2 versterker en de SA-15S2 sacd-speler. Beide componenten uit de Premium serie worden aangevuld met de Marantz UD9004 multiplayer.

De Performance-serie is het vlaggenschip van Mordaunt Short en de oorspronkelijke versie dateert van 1995. De Performance is gebouwd uit polymeer resin. In de visie van Mordaunt- Short heeft hout niet de gewenste demping en stijfheid. Het meetrillen van de behuizing betekent een verlies aan focussering, dynamiek en een verslechtering van de signaal/ruisverhouding. In de Performance worden de drivers bevestigd aan het achterpaneel dat een soort sterke `ruggengraat` vormt. Rubber delen zorgen voor de isolatie tussen de drivers en het frontpaneel.

De behuizing is ontworpen met behulp van Finite Elemente Analysis. Daaruit ontstaat dan een optimale vorm met de gewenste interne demping. Er wordt dan géén energie opgeslagen in de luidsprekerbehuizing. Ook de drivers en het crossover zijn ontwikkeld met behulp van computermodeling.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF

EDITORS' CHOICE