REVIEWCanor Audio

Canor CD2 VR & Canor TP106 VR

De tijd waarin je aan een product direct kon zien dat het afkomstig was uit één van de `Oostbloklanden` ligt al jaren achter ons. De cd-speler en geïntegreerde versterker die nu al enkele weken in mijn woning verblijven zouden qua design zo afkomstig kunnen zijn uit een Scandinavische ontwerpstudio.

De naam Canor Audio laat geen enkel belletje rinkelen wanneer Ronald Overbosch van Concept & Design - dezelfde man die ook de Cassiopeia kabelproducten ontwerpt - twee zware dozen bij me naar binnen schuift. Het logo, waarin ik een gestileerde stemvork herken, geeft al evenmin een aanknopingspunt. Pas wanneer ik hoor dat Canor de nieuwe naam is voor het al langer bestaande merk Edgar begint er een lichtje te branden. In mijn gedachten vormen zich beelden van buizenversterkers met een houten front. Een kijkje op de website laat nog steeds dergelijke modellen zien maar daarnaast is er dus een strakker vormgegeven lijn waartoe de hier geteste exemplaren behoren.

CD2 VR

Sommige mensen mogen dan vallen voor een houten front maar geeft u mij maar het geborstelde aluminium van deze speler. Met over de hele breedte in het midden een zwarte kunststof strook waarin zich links de cd lade en rechts het ultra grote en dus excellent afl eesbare display bevindt. Zet de hoofdschakelaar aan die zich aan de achterzijde bevindt - ik zou hem gewoon continu aan laten staan ten behoeve van de converter - en er gloeit rechts in de zwarte balk een rode led op. Druk vervolgens de powerknop in en de led begint te knipperen tot in het midden van de zwarte strook in barnsteen kleur het logo oplicht. Nu pas valt ook het display op. Het is uitschakelbaar maar zelfs de meest felle van de drie instelbare intensiteiten ervaar ik nog niet als storend. Aan de barnsteen tint moet ik even wennen maar uiteindelijk ervaar ik het als heel aangenaam.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF

MERK

EDITORS' CHOICE