REVIEWScan-Speak

Scan Speak Vertigo Plus zelfbouwluidspreker

DIT IS EEN PUBLICATIE VAN MUSIC EMOTION
Werner Ero | 01 januari 2010 | Fotografie Werner Ero | Scan-Speak

In deze test eens ruimschoots aandacht voor een schijnbaar langzaam uitstervend stukje audiohobby, de zelfbouwluidspreker. Voordat u nu meteen uw neus ophaalt, wil ik graag opmerken dat in de huidige moderne zelfbouwpakketten veel meer opties mogelijk zijn dan tientallen jaren geleden. Zelfs compleet gespoten of professioneel gefineerde kasten en compleet afgemonteerd, behoren vandaag de dag tot het grote scala aan mogelijkheden.

En zelfs in dat laatste geval is de prijs nog steeds ongelooflijk scherp. Ik denk dat velen onder ons na het aanschouwen en vooral beluisteren van zo’n model, het lachen heel snel zal vergaan want het hedendaagse bouwpakket is absoluut volwassen geworden en een goede kanshebber voor uw woonkamer!

Wanneer ik op zekere dag op weg ben naar mijn contactpersoon voor deze test, Ruud Jansen van Speakerland in het Brabantse Oss, realiseer ik mij dat het zeker vijftien jaar geleden is dat ik voor een laatste keer het pand aan de Smalstraat 21 heb betreden. Toen was het een zeer bekende zelfbouwwinkel en ik ben benieuwd wat ik er nu zal aantreffen. Op enkele nieuwe naastgelegen appartementencomplexen na, blijkt het winkelpand er nog precies hetzelfde uit te zien als toen.

Hup de enkele trap op en meteen prikkelt de bekende geur van luidsprekerunits en elektronica mijn neusgaten. Bovenaan de trap loop ik meteen de aan een balie gezeten eigenaar Ruud Jansen tegen het lijf. Na een korte maar hartelijke kennismaking stelt hij voor om eerst een pot verse koffie te gaan zetten terwijl ik ondertussen de winkel kan bekijken. Nieuwsgierig loop ik door de drie langgerekte demoruimtes. Net zoals ik mij nog kan herinneren zijn alle ruimtes ook nu druk bezet met een groot aantal in een lange rij opgestelde modellen.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF

Huidige prijzen kunnen afwijken van de genoemde prijzen

 

EDITORS' CHOICE