REVIEWADAM

Adam Tensor Beta

Na de verpletterende indruk die de Adam Column Mk3 heeft achtergelaten, staat nu de Tensor Beta in de luisterruimte. Beide luidsprekers behoorden dit jaar bij de meest stofopwaaiende primeurs op de VAD-show. Honderden bezoekers verdrongen zich om kennis te maken met deze producten uit Berlijn.

Uit Music Emotion - Januari 2010

De Adam Tensor Beta demonstreert overduidelijk hoe de ontwikkelingen in luidsprekerland verlopen. Het geheim zit in de toepassing van nieuwe materialen, het gebruik van ribbons en air motion transformers, in toegenomen kennis van akoestiek en in de toepassing van complexe computersimulaties. Voor Adam geldt ook nog dat er tijdens de ontwikkeling gebruik wordt gemaakt van de input van tientallen studiotechnici en kritische recensenten. Deze ervaringen worden allemaal meegenomen tijdens het ontwerpproces.

Al die ontwikkelingen zetten momenteel een enorme druk op het dure segment binnen de luidsprekerbouw. Veel van die ‘nieuwe’ fabrikanten zijn ook wat grotere bedrijven. Dat betekent dat er een vorm van effi ciënte productie en inkoop van materialen is. Dat pakt vanzelfsprekend gunstig uit voor de prijs/kwaliteitsverhouding. Op shows, zoals de VAD, worden de verschillen tussen deze vernieuwende fabrikanten en `klassieke` fabrikanten duidelijk. Het is absoluut te merken dat sommige merken deze ontwikkelingen niet bijhouden en de boot gaan missen.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF
Let op: prijzen in het magazine kunnen afwijken van huidige prijzen


EDITORS' CHOICE