Vita Audio R21

Importeur Monitor Audio Nederland benaderde mij met de vraag of ik interesse had om de nieuwe Vita Audio R2i aan de tand te voelen.. Wel, daar hoefde ik niet lang over na te denken aangezien de grotere broer, de Vita Audio R4 IMS, al geruime tijd tot absolute tevredenheid zijn kunsten op mijn kantoor vertoont.

Vita Audio is opgericht door mensen die hun sporen in de audiowereld ruimschoots hebben verdiend: Alan O`Rourke van Ruark Acoustics, audiotechnicus Paul Bird en ontwerper Jan Paoli. De heren hebben zich tot doel gesteld compacte audioapparatuur te maken van absolute topkwaliteit, vakkundig gemaakt, met een stijlvolle vormgeving. Vita Audio ging van start in 2006 met twee radio’s: de R1 en R2. Vervolgens kwam daar de R4 IMS bij en nu dan de opvolger van de R2, de R2i.

Vita Audio R2i

De R2i, zogezegd de opvolger van de R2 stereoradio, heeft een 20 Watt versterker, twee 9 cm breedbandluidsprekers en een equalizer aan boord. Het verschil ten opzichte van zijn voorganger is dat de R2i is voorzien van DAB+-ontvangst, een iPod/iPhone dockingstation, een groter display en een verbeterde weergavekwaliteit. Vita Audio heeft daarbij onder andere de stereoweergave, 3D geluidsprocessing, drie standen instelbare equalizer, de RotoDial-bediening en het design behouden van zijn voorganger. Bij het systeem wordt een afstandsbediening geleverd die de vorm van een `creditcard` heeft waarmee je eveneens de iPod kunt bedienen. In tegenstelling tot de R4 is de blauw oplichtende RotoDial met dertien druktoetsen en volumeregeling geïntegreerd in het systeem en dus niet te gebruiken als zijnde afstandsbediening.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF


EDITORS' CHOICE