REVIEWOlive

Olive 4HD

DIT IS EEN PUBLICATIE VAN MUSIC EMOTION
Redactie HiFi.nl | 01 mei 2010 | Fotografie Redactie HiFi.nl | Olive

Het perfecte apparaat voor de muziekliefhebber die wél het gemak en de kwaliteit van moderne streamingtechnologie wil ervaren, maar geen zin heeft in `computer hocus pocus`.

Het bovenstaande zou zomaar de conclusie van dit stuk kunnen zijn, maar dat is het niet. Wel is het de manier waarop Olive zijn nieuwe 4HD gepositioneerd heeft in de markt. Tenminste, dat denken we, want ze hebben het ons niet gezegd.

Wat is het?

De Olive 4HD is een uitgekiende combinatie van niet minder dan vier toestellen: een harde schijf, een cd-lezer/schrijver, een DAC en een audio streamingapparaat. Om te beginnen is het de bedoeling dat je je cd`s één voor één in de speler stopt en ze ript naar de ingebouwde harde schijf. Die harde schijf heeft een capaciteit van 1 Tb of 2 Tb. De 2 Tb versie heb je voor amper € 100 extra, dus die zouden we kiezen.

2 Terabyte komt overeen met 2.048 Gb of 2.097.152 Mb. Als je weet dat een cd zo`n 650 Mb aan data bevat, dan kom je uit op een opslagcapaciteit van een stevige 3.226 cd`s voor de 2 Tb versie. Als je de te rippen bestanden in het WAVformaat bewaart, tenminste. WAV biedt een 1:1 geluidskwaliteit in vergelijking met cd, maar het vreet onnodig veel geheugen. Het is dan ook verstandiger om te rippen in het lossless FLAC-formaat.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF

MERK

EDITORS' CHOICE