REVIEWDenon

Denon PMA-1510AE & Denon DCD-1510AE

Jan de Jeu | 19 november 2011 | Fotografie Jan de Jeu | Denon

De naam Nippon Columbia zegt u misschien niet zo veel. Maar dat verandert zodra ik u vertel dat deze firma tegenwoordig bekend is onder de naam Denon. Dit jaar bestaat het innovatieve merk honderd jaar. Voor mij een prima aanleiding om een nieuwe, betaalbare versterker/(sa)cd-speler combinatie nader onder de loep te nemen.

Uit Music Emotion - September 2010

Wie de tijd neemt om even stil te staan bij het roemruchte verleden van dit merk komt vele mijlpalen tegen. Ik stap er even met zevenmijlslaarzen doorheen. De eerste grammofoon opname unit in Japan en de eerste functionele 8 kanaals digitale recorder ter wereld die werkte met de Pulse Code Modulatie (PCM). De laatste werd aanvankelijk ingezet bij de opnamen voor lp`s maar uiteindelijk werden er de digitale opnamen voor cd`s mee gemaakt.

En wat te denken van het eerste product dat in 1963 onder de Denon naam op de markt kwam; het legendarische pick-up element DL-103 dat ook vandaag de dag nog te koop is. Laat ik vooral de schitterende klassieke Denon opnamen op cd niet vergeten. Ook heden ten dage zowel klankmatig als artistiek nog moeiteloos behorend tot de top. Erg indrukwekkend was in 1993 ook de S1 serie met zijn POA-S1 eindversterkers en de cd loopwerk/D/A converter combinatie DP-S1/DA/S-1. In de home cinema sector is het merk één van de marktleiders.

Eén van de vele wapenfeiten op dat terrein wordt gevormd door de eerste 7.1 kanaals versterker AVC-A1 SE, met DTS 6.1 en THX Surround EX, waarmee Denon in 2000 scoorde. Dat het merk zich vandaag de dag echter niet uitsluitend profileert met vooruitstrevende surround producten blijkt wel uit de huidige stereolijn.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF

MERK

EDITORS' CHOICE