REVIEW

Moon Evolution 700i

Werner Ero | 20 november 2011 | Fotografie Werner Ero

Er zijn wereldwijd helaas maar weinig naar echt serieuze kwaliteit strevende audiofabrikanten. Sommigen van dit groepje zijn nieuw en zijn er dus nog maar kort, anderen opereren al wat langer en een enkeling zelfs veel langer. Maar welk bedrijf houdt het inmiddels al dertig jaar onverminderd succesvol vol en is daarbij altijd trouw gebleven aan de oorspronkelijke basisfilosofie om technologisch goede en betrouwbare producten te maken met een eerlijke prijsstelling?

Uit Music Emotion - Juli 2011

Het antwoord is de Canadese fabrikant Simaudio met zijn technologisch vooruitstrevende merk Moon. In deze test twee Nederlandse primeurs in de vorm van de top uit de Moon Evolution serie, de 700i geïntegreerde versterker en 750D dac/cd transport.

Dit jaar is het alweer dertig jaar geleden dat de Canadese audio/video producent Simaudio Ltd. is gestart met het vervaardigen van betaalbare, hoogwaardige avproducten voor zowel de thuismarkt als professionele industrie. Na de start begin 1980, bleek al snel dat de Simaudio producten vaak over een betere prijs/ kwaliteitsverhouding wisten te beschikken dan veel bekende concurrenten. Al snel werd dit gegeven op steeds meer plaatsen bekend, waardoor het merk een ongekend snelle groei doormaakte.

Door een goede en solide bedrijfsvoering wist Simaudio niet alleen deze groei goed te hanteren, maar lukte het zelfs om de uitbreiding van het productengamma gelijke tred te laten houden met de hoge productiesnelheid. Pas in 1997 wordt voor de allereerste keer de merknaam `Moon` gebruikt als benaming voor de toenmalige referentiereeks aan audioproducten. In 2005 wordt de lat met de komst van de hoog gesitueerde Evolution serie, weer wat verder naar boven bijgesteld wat leidde tot bijzondere producten zoals onder andere de Equinox en Eclipse cd-spelers, de P3 en P5 voorversterkers, de W10 en Rock mono eindversterkers en nog vele andere modellen. Nu in 2010 staan de laatste vruchten van deze continue evolutie in de vorm van de baanbrekende 700i geïntegreerde versterker en 750D cdspeler, bijna trappelend van ongeduld in de luisterruimte te wachten.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF


EDITORS' CHOICE