REVIEW

Hansen Audio Prince V2 luidsprekers

Werner Ero | 15 november 2012 | Fotografie Werner Ero

Twee nummers geleden nam ik voor Music Emotion de Hansen Elixer monitorluidsprekers onder handen. Een bijzonder en voor de afmetingen buitengewoon kostbaar luidsprekersysteem, voorzien van een dermate volwassen en uitgewogen prestatieniveau dat zelfs menig vloerstaande high-end luidspreker er het schaamrood op de kaken van wist te krijgen.



Uit Music Emotion - Oktober 2010

Met de hier geteste Prince schuif ik twee plaatsen verder omhoog in het Hansen gamma en kom daardoor precies op het kantelpunt tussen top high-end en de state of the art producten terecht. Hoe goed is deze Prince nu uiteindelijk en hoe verhoud zijn kwaliteit zich ten opzichte van gelijkgeprijsde collega`s van merken als Avalon, Magico en Wilson Audio?

Om maar meteen met de deur in huis te vallen, de uit Canada afkomstige Hansen Audio Prince V2 luidsprekers staan echt synoniem voor woorden als compromisloos, breedbandig en tonaal en dynamisch accuraat. Vooral de laatste twee items komen we eigenlijk maar zelden tegen en het vraagt nogal wat aan kennis en kunde van een fabrikant om dit daadwerkelijk te kunnen realiseren. De beide Prince weergevers zijn verder ook echte `vorm volgt functie` objecten die net als de kleinere Elixer en overige Hansen modellen, vloeiend organisch zijn vormgegeven om de best mogelijke kastvorm en het daarbij horende afstraalgedrag te verkrijgen.

De afmetingen zijn met 107 cm hoog, 35,5 cm breed en 51 cm diep nog net `compact` genoeg om ze niet direct als reusachtig te bestempel, maar vergis u niet want ze zijn toch aanzienlijk groter dan ze lijken en wanneer u zult proberen om ze te verplaatsen, zult u direct letterlijk en figuurlijk met beide benen op de grond komen te staan. EĂŠn enkele Hansen Prince V2 met krat weegt namelijk een zeer serieuze 122,5 kilogram, wat wil zeggen dat er een ploegje sterke mensen nodig is om ze uit hun kisten te tillen en op te stellen.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF


EDITORS' CHOICE