REVIEWAktimate

Aktimate Maxi

Er komen steeds meer iPod-docks met ingebouwde luidsprekers op de markt. Veel van die apparaten leveren geen indrukwekkende geluidskwaliteit en zijn in principe bedoeld als vervangers van een hoofdtelefoon en/of devices voor op kantoor, de slaapkamer en voor achtergrondbehang in de keuken. Er zijn een aantal voorbeelden van serieuze iPod-docks die een goede geluidskwaliteit bieden en een hoeveelheid extra functionaliteit. De AktiMate Maxi is daarvan een representant en staat in de luisterruimte.

De AktiMate Maxi bestaat uit een tweetal luidsprekers. De ene weergever is een model dat de ingebouwde eindversterkers voor beide exemplaren bevat. De andere luidspreker is feitelijk passief, maar wordt via een slave-cable verbonden met de actieve luidspreker. Deze laatste unit beschikt over het dock, waarin iPods of iPhones passen via de daarvoor geschikte Apple-adapters. Bij de Akti- Mate wordt een doos met verschillende adapters meegeleverd. Ook alle andere aansluitingen worden via de actieve unit gemaakt.

Naast het afspelen van dock-data beschikt deze AktiMate over meerdere functionaliteiten. Er zijn drie analoge stereo-lijningangen (2 x rca en 1 x 3.5mm jack). Er is ook een analoge stereo rca-uit. Alle mogelijke stereo-apparatuur en handheld-devices die volgens deze standaard communiceren, kunnen dus aangesloten worden. Op dit digitale en netwerkafhankelijke speelgoed voor generatie-Y, kan dus nog steeds een platenspeler aangesloten worden. Opmerkelijk genoeg is er niet voorzien in digitale ingangen, los van de usb. Via deze usb-aansluiting kan een mp3-speler of een memorystick worden aangesloten en de eerste meteen opgeladen. Diverse audio-file formaten kunnen dan worden afgespeeld.

De verbinding met het internet kan via de ingebouwde wifi of via de LAN-aansluiting (Ethernet) worden gemaakt. Via het menu van de AktiMate kan de netwerkverbinding dan worden geconfigureerd. Om internetradio via de wifi te kunnen ontvangen is de WEP of WPA-code nodig van het wireless access network waarmee de verbinding wordt gemaakt. Als de aansluiting gebeurt via een kabel met een router of netwerkswitch is vanzelfsprekend geen WEP- of WPA-code nodig. De andere manier om radio te ontvangen gaat via de ingebouwde FM RDS radio. De AktiMate komt met een wifi -antenne en met een FM-aerial.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF


EDITORS' CHOICE