Transmission Audio M1i luidsprekers

Luidsprekersystemen zijn met afstand de meest variabele schakel van onze hele weergaveketen. Een fenomeen wat vooral aan het licht komt doordat eigenlijk iedere luidspreker in een andere ruimte weer totaal anders zal klinken. Doordat dit aanspreken van de ruimte ook nog eens van merk tot model verschilt, zitten we eigenlijk al jaren met zijn allen te wachten op een eventuele oplossing.

Uit Music Emotion - Februari 2011

 

Het Zweedse merk Transmission Audio heeft in ieder geval bovengemiddeld goede kaarten op dit gebied met een streven om consistenter in verschillende ruimtes te presteren. Hierbij beweert ontwerper Bo Bengtsson dat zijn ontwerpen ook nog eens aanzienlijk `oorvriendelijker` zouden zijn en minder kans op gehoorbeschadiging zouden geven.

Voordat u nu uw schouders ophaalt en het verhaal meteen maar af wilt gaan doen als onbekend merk en onzin, wil ik u toch graag attenderen op het feit dat deze zelfde `onbekende` Bo Bengtsson ook de man is achter onder andere de wereldwijd zeer succesvolle R3 monitorluidspreker van Mark Levinson`s Red Rose Music. Ook blijkt Bo al meer dan 30 jaar de technische man te zijn achter een veelvoud aan bekende en succesvolle Amerikaanse luidsprekerontwerpen uit zowel de pro, home theater als consumentenmarkt.

Basis van alle Transmission Audio modellen is feitelijk al sinds jaar en dag het gebruik van zelfontworpen en geproduceerde bandtweeters. Een type tweeter wat volgens hem het beste in staat is om een snelle, vervormingsarme en vooral natuurlijke hoge tonenweergave weer te geven. Naast het zelf vervaardigen van deze heel bijzonder bandluidsprekers, is Bo ook fan van de met aluminium conusmateriaal uitgeruste breedband luidsprekerunits van de legendarische Ted Jordan.

Klik hier voor de hele recensie in PDF!
Let op: prijzen in het magazine kunnen afwijken van huidige prijzen 


EDITORS' CHOICE