Cambridge Audio Minx

Minx van Cambridge Audio is een high quality luidsprekersysteem van bescheiden afmetingen en leverbaar in verschillende configuraties. Hoewel de hier afgeleverde Minx-set niet vergezeld ging van de in de advertentie afgebeelde dame, wekte dit grafische werkje wel de nieuwsgierigheid op...

Uit Music Emotion - Februari 2010

Minx is dus niet de naam van dit verleidelijk tegen de muur gevleide schepsel (fascinerend om te ontdekken welke luisterposities er allemaal mogelijk zijn voor audiofi elen), maar Cambridge Audio claimt namelijk een volwassen en groots geluid uit deze kleine set.

Vervolgens leert de tekst dat natuurwetten bepalen dat groots geluid uit een kleine set tot nu toe een illusie was. Jammer genoeg zijn die natuurwetten hier toevallig bekend. Die zeggen dat het al lang mogelijk is om een groots geluid uit kleine weergevers te halen. Dan moet je wel weten hoe je dat kunt realiseren. De vraag die deze review wil beantwoorden is dus of Cambridge Audio die truc daadwerkelijk heeft ontdekt.

Constante factor

Langzamerhand worden de contouren van een nieuw audio- en videoparadigma duidelijk. De wereld schuift in de richting van portable devices, media-servers, netwerktechnologie en universeler bruikbare d/a-converters. Toch is het enige dat eigenlijk verandert de manier van opslag en distributie. Daar hoort dan het voordeel van een hogere resolutie bij, zowel voor audio- als videobestanden en de komst van nieuwe betaal- en verdienmodellen.

Klik hier voor de iPad vriendelijke versie

MERK

EDITORS' CHOICE