REVIEW

BACH S II HE Luidsprekers

Jo Mullers | 01 maart 2011 | Fotografie Jo Mullers

Op deze plek wil ik toch nog graag even kwijt dat ik inderdaad op de AV-NU beurs heb rondgelopen en ook dat ik zeer onder de indruk was van de klare indeling. Ja, ik heb alles zonder moeite kunnen vinden en niet de helft van mijn tijd verloren met het ronddolen door de gangen. Ik had zelfs mijn kinderen kunnen terugvinden als ik dat gewild had. Die arme dingen heb ik een keer moeten parkeren op de VAD en daarna nooit meer gevonden. Complimenten voor de organisatie.

Het was een zeer duidelijke show met genoeg aanbod om het luisteren die dag tot een prettige bezigheid te maken. Met veel plezier stroopte ik alle kamers af en ook de alternatieve show kon mij bekoren. Ook hier veel kamertjes met een aardig aantal spelende sets waarbij een redelijk oordeel te vormen viel over de kwaliteit.

Maar één luisterervaring bleef zich repeteren gedurende de hele show: kleine speakers leverden grootse resultaten. Een drietal voorbeelden: de set Musical Fidelity en AE klonk formidabel en ook de set AMR met Eben speakers in de Daluso kamer klonk fabelachtig. Maar één kleine ‘doos’ kwam uit het niets bovendrijven…

Bach

In de grote kamer van Triple M stond er op de lange kant van de kamer een setje Pink Faun ontzettend zijn best te doen. De set was verbonden met een klein speakertje in een afwijkende vormgeving. Het eerste wat opviel was de enorme authenticiteit van het speakertje. Het timbre was geweldig.

Klik hier voor de iPad vriendelijke versie


EDITORS' CHOICE