Avantgarde Duo Ins Konzert

Een vriend van mij speelt op een prachtige verzilverde Amerikaanse vintage Martin tenorsax. In mijn luisterruimte staan een trompet en een trombone. Als audiofiel accepteerde ik tot voor kort dat mijn installatie nooit het realiteitsniveau van die Martin of die beide andere blaasinstrumenten zou kunnen benaderen. Tot ik deze luidsprekers aansloot.

Uit Music Emotion - April 2011

Let op: huidige prijzen en verkrijgbaarheid kunnen afwijken van vermeldingen in het magazine. Kijk voor meer informatie op de website van Number 4 Audio. 

Op het moment dat ik een 180 gram reissue van Illinois Jacquet’s lp Swing’s The Thing op mijn TW Acustics Raven Two draaitafel leg en de eerste klanken van mijn favoriete nummer Harlem Nocturne door de ruimte klinken, weet ik dat ik met deze Avantgarde Duo luidsprekers het live geluid van deze Amerikaanse tenor saxofonist zeer dicht kan benaderen. Via deze luidsprekers ervaar ik een live weergave zoals ik die normaliter via een high-end luidspreker niet ervaar.

Hetzelfde geldt voor de piano die in mijn woonkamer staat. Wanneer mijn dochter Sur Le Pont d’Avignon speelt, dan hoor ik klanken en resonanties die ik normaliter via mijn huiskamerinstallatie, maar ook via mijn referentie installatie in mijn luisterruimte, niet hoor. Maar luister ik via deze Avantgarde hoorns naar Keith Jarrett’s lp The Köln Concert dan weten zij de illusie op te roepen dat ik bij het concert aanwezig ben.

Klik hier voor de iPad vriendelijke versie

MERK

EDITORS' CHOICE