REVIEWPolk Audio

Polk Audio TSI300

Jan de Jeu | 27 juli 2012 | Polk Audio

Hoewel Polk Audio in thuisland de Verenigde Staten van Amerika een grote naam heeft als belangrijke speler op de luidsprekermarkt, heeft het merk in Nederland niet zo`n grote bekendheid. Een van de redenen daarvoor is dat Polk Audio in de afgelopen jaren meerdere distributeurs gehad heeft en tussendoor zelfs enige tijd niet leverbaar was. Sinds kort wordt het merk in Nederland gedistribueerd door Audioplus.

Uit Music Emotion - Maart 2011

Net als in het begin van de zeventiger jaren - toen Matt Polk, George Klopfer en Sandy Gross de firma oprichtten - worden de luidsprekers ook heden ten dage ontworpen en gebouwd in Baltimore USA. Polk Audio is een technisch hoogstaand en vernieuwend bedrijf, hetgeen alleen al blijkt uit de meer dan 65 patenten op het gebied van audio ontwerp en technologie die het bedrijf op zijn naam heeft staan.

Wie een kijkje neemt op de website komt er achter dat Polk beschikt over een zeer uitgebreid productenpakket dat veel breder is dan alleen home audio. Maar ook binnen dat Audio segment is de keus ruim te noemen. Er zijn vijf luidsprekerlijnen met als top of the line de LSi series. Polk levert luidsprekers voor zowel stereosystemen als home cinema toepassingen. In iedere serie zijn dan ook vloerstaande, monitor, center en rear modellen leverbaar. Eventueel aan te vullen met actieve subwoofers.

MERK

EDITORS' CHOICE