Clio Acoustic Muse 7d

Door de krachtige marketingmachine van een select maar invloedrijk groepje internationaal opererende high-end luidsprekerfabrikanten, lijkt het bijna of er vandaag de dag geen topluidspreker meer gebouwd zou kunnen worden zonder gebruik te maken van een aluminium kastconstructie of extreem uitgebreide computeranalyses. In principe is het zeker waar dat dit soort instrumenten in de handen van een begenadigd ontwerper of ontwerpteam, tot buitengewoon goede resultaten zou kunnen leiden.

Maar ook met meer aardse methodieken, materialen en een grote kennis van de materie, zijn nog steeds buitengewoon goede resultaten haalbaar. In deze test bespreek ik het topmodel van het Nederlandse Clio Acoustic, de Muze 7d en verbaas mij over de werkelijk indrukwekkend goede kwaliteiten.

Mijn eerste kennismaking met Clio Acoustic luidsprekers, vond een jaar of drie geleden plaats in de luisterruimte van collega Jan de Jeu. Tijdens één van onze vriendschappelijke ontmoetingen en luistersessies, werd mijn aandacht in zijn ruimte getrokken door een piepklein monitor luidsprekersysteem wat werkelijk opzienbarend goed stond te presteren. Nog sterker, het was op dat moment zelfs één van de luidsprekers die ik bij hem het beste vond presteren tot dan toe! De weergave was extreem natuurlijk, heel erg neutraal in de goede zin van het woord, maar vooral ook heel puur. Hierbij had het vooral die zo moeilijk te bereiken magie, waardoor je plaat na plaat compleet in de muziek werd getrokken. Ook Jan bleek het zo te ervaren, waarbij hij me vertelde dat het hier om de minimonitor 2c ging van het voor mij op dat moment nog volstrekt onbekende Nederlandse Clio Acoustic. Mijn aandacht voor het merk en de nieuwsgierigheid voor de andere modellen was daarmee gewekt.

Klik hier voor de iPad vriendelijke versie






EDITORS' CHOICE