REVIEWGeneva

Geneva Sound System Model S

Met het uitbrengen van een Model “S” heeft Geneva Lab uit Zwitserland een ijzersterke troef in handen, die perfect aansluit bij de reeds langer bestaande grotere modellen. "Small is beautiful" zal men hebben gedacht na het uitbrengen van de types XXL, XL, Large en Medium. Gebleven zijn de kenmerkende eigenschappen van alle Geneva Sound Systems, zoals een iPod-aansluiting, een FM-radio en stereogeluid uit één enkele behuizing. De Model “S” is bovendien te gebruiken als wekkerradio.

De Model “S” heeft een formaat van 235 x 141 x 185 mm en staat op de standaard aangebrachte rubber voetjes of heel eigenwijs op een stevige voet, die met een aluminium kolom is verbonden aan de radio. Het kastje heeft een uitermate strakke vormgeving en is opgebouwd uit een stevige kunststof die zorgt voor een trillingvrije weergave, zelfs als de Model “S” lekker hard speelt.

De voorkant is voorzien van een metalen rooster, waarachter de twee 3 inch luidsprekers een plekje vinden en waar doorheen het klokje zichtbaar is. Op de bovenzijde een paar simpele bedieningsorganen die sterk doen denken aan de bediening van een iPod Classic. Een klepje sluit de iPod connector af. “Klepje” is nogal oneerbiedig gesteld. Met het aanraken van de "mode"-toets draait het klepje om zijn horizontale as en komt de iPod aansluiting vrij. Met een door Apple bij de iPod geleverde dock adapter maak je de Model “S” passend voor een iPhone, iPod Touch, iPod Classic, iPod Nano of iPod Mini.

Geneva Model S

Heel bescheiden staat de merknaam Geneva op de bovenkant. De achterzijde is al net zo simpel gehouden: een netsnoer, een aansluiting voor de meegeleverde antenne (of voor signaal van de “kabel”) en een lijningang middels een minijack plug. In de kast zit een 2 x 15 Watt klasse D versterker om de beide luidsprekers separaat aan te sturen. De Model “S” doet een dappere poging om stereogeluid weer te geven uit het kleine kastje en dat lukt redelijk, maar de eer om echt stereogeluid te kunnen weergeven uit één enkele behuizing blijft meer voorbehouden aan de grotere broeders.

MERK

EDITORS' CHOICE