REVIEWDALI

Dali Mentor Menuet


Kilian Bakker | 12 november 2009 | DALI

De naam Menuet is door de jaren heen verworden tot een soort audio-uithangbord voor de Deense luidsprekerspecialist Dali. Het succes van de voorafgaande Menuet-incarnaties (denk aan de Menuet 150, de Royal Menuet en de Royal Menuet II) heeft ertoe geleid dat veel muziekliefhebbers bij het horen van deze productnaam denken aan een compacte en daadkrachtige weergever die ver boven zijn prijsniveau presteert.

Dali presenteert de Mentor Menuet als een verder verfijnde en breder inzetbare Menuet die muziek- en hometheater-liefhebbers evenveel zal aanspreken. Veelzijdigheid gaat echter niet zelden ten koste van specifieke prestaties en daarom werd de Mentor Menuet beluisterd in een serieuze tweekanaals opstelling om de troonopvolger puur te beoordelen op muziekweergave.

Dali Mentor Menuet

Dali maakt degelijke producten en dat blijkt ook te gelden voor de verpakking. Het vervoersomhulsel van de nieuwe Menuet kan worden gezien als een mix van de originele BBC LS 3/5a verpakking en de Stirling Broadcast binnenverpakking aangezien twee royale schuimschelpen de Menuets gezamelijk (als een sandwich) op hun plaats houden terwijl de lakafwerking wordt beschermd door stoffen zakken. De petite houtvezel conussen van de mid/laag units hebben volgens Dali traditie een soort ossenbloed kleur en dat was dan ook het eerste wat verschillende bezoekers opviel.

MERK

EDITORS' CHOICE