REVIEW

Michael Bublé - Totally Blonde

Jan de Jeu | 25 september 2009

Voor velen is de Canadese zanger/crooner Michael Bublé de nieuwe Sinatra. Soms heeft hij inderdaad wel iets van deze legendarische zanger maar op zijn meest recente schijf lijkt het eerder of hij weer even een stap terug heeft gedaan. Niet zo verwonderlijk eigenlijk, want het gaat hier om een opname uit 2001 toen de zanger vijfentwintig jaar oud was en nog aan het begin van zijn carrière stond.

Michael Bublé - Totally BlondeOp de EP zingt Michael zeven songs uit de gelijknamige film waarvan het script geschreven is door de regisseur Andrew van Slee. Deze leverde met ‘Totally Blonde’ zijn eerste speelfilm af en Michael, die in de film de nachtclubeigenaar/zanger Van Martin speelt, wordt hier omringd door onbekende acteurs en actrices waarbij de enige bekende naam die van Charlene Tilton is.

Inmiddels heeft Michael zelf laten weten dat hij niet gelukkig is met het na zoveel jaar uitbrengen van dit album. Na beluistering kan ik het alleen maar met hem eens zijn. Natuurlijk hoor je dat de man die hier een aantal jazzy songs vertolkt over een hele fraaie stem beschikt. Maar de arrangementen zijn beneden peil en wat pijnlijk ontbreekt, zijn de rijke orkestraties die ik ken van zijn latere releases. Leuk voor de echte fan die koste wat het kost alles van Michael in huis wil hebben. Voor alle anderen luidt mijn advies; koop één van de andere albums. Die staan dan wel niet op dat prachtige blauwe vinyl maar zijn in muzikale zin veel interessanter.


EDITORS' CHOICE