REVIEWB&W Range

B&W XT8

Naast de “normale” lijnen is er binnen het uitgebreide assortiment van Bowers & Wilkins Loudspeakers ook plaats voor een design serie. Deze zogenaamde XT serie is recent vernieuwd en uitgebreid. De XT8, een slanke vloerstaande speaker, werd toegevoegd aan de serie en is het model waar ik naar mag gaan luisteren. De dozen waarin de speakers worden geleverd doen vermoeden dat de speakers een stuk groter zijn dan de vermelde maten. Zonder voet meten de speakers 1155x154x200 millimeter, de voet heeft een doorsnede van 322 millimeter om precies te zijn.

Bij het uitpakken blijkt het alles te maken te hebben met de bijzonder zorgvuldige wijze van verpakken, om de fraai uitgevoerde speakers in smetteloze staat bij u als klant te krijgen. Naast de speaker is er in de doos een compleet accessoire pakket te vinden. Dat bestaat uit een setje rubberdopjes en een setje spikes om de voet van de speaker van de vloer te ontkoppelen, aan u de keus welke te gebruiken. Verder twee schuimrubber proppen om de baspoorten van de speaker te dempen en een compleet uitgevoerde handleiding. Tot in de puntjes verzorgd!

B&W XT8

Om een complete surroundset op te bouwen met de XT8 als frontspeaker levert B&W u graag een XTC ( centerspeaker ), XT2 monitor surround speakers en een PV1 subwoofer.

XT8

Om deze slanke zuil voldoende stabiel te kunnen plaatsen heeft B&W er voor gekozen de kast te monteren op een zware cirkelvormige schijf. Met eenzelfde hoogglans afwerking als de speakers, subtiel daarin de naam Bowers & Wilkins verwerkt. De onderzijde is vloervriendelijk afgewerkt met een soort rubber dat tevens zorgt voor een lichte ontkoppeling van de ondergrond. Om de speakers nog beter te ontkoppelen bestaat de mogelijkheid de meegeleverde spikes in de voet te draaien of de rubberdopjes er onder te plakken. De luidsprekerkast is volledig vervaardigd uit aluminium en leverbaar in hoogglans zwart en blank aluminium.

MERK

EDITORS' CHOICE