REVIEW

Randy Crawford & Joe Pass - No Regrets

Jan de Jeu | 30 juli 2009

In 1979 schreef Joe Sample, mede oprichter van The Jazz Crusaders, Street Life. Het zou een gigantische hit worden. De zangeres was destijds nog niet zo bekend. Inmiddels is het een wereldster en opnieuw heeft zij zich verbonden aan Joe Pass.

Randy Crawford en Joe Parker - No RegretsTommy Lipuma, onder andere bekend van zijn werk met Diana Krall, is verantwoordelijk voor de productie dus dat zit wel goed. Op No Regrets ligt de aandacht vooraleerst bij de blues, zoals blijkt uit opener Every Day I Have The Blues.

Meteen is duidelijk dat Randy haar unieke zelf is. Wie goed luistert, zal merken dat het hier om een echte live opname gaat. Joe Pass met zijn piano en zijn ritmesectie bestaande uit Steve Gadd op drums en Christian McBride op bas reageren prachtig op de fabuleuze soliste die Randy Crawford is.

Luister ook naar Anthony Wilson, ditmaal zonder Diana Krall, op gitaar en de andere gast begeleiders Ray Parker jr. op gitaar, Gary Grant op trompet en Dan Higgins op tenor saxofoon en u zult met mij eens zijn dat er hier op een geweldige wijze gemusiceerd wordt. De prachtige mastering is van Doug Sax en het vinyl is prachtig stil, ook al had het dan wat mij betreft best enkele tientallen grammen zwaarder kunnen zijn.


EDITORS' CHOICE