REVIEW

Jackson Browne - Time The Conqueror


Jan de Jeu | 16 juli 2009

Zes jaar na The Naked Ride Home presenteert de uit Amerikaanse ouders in Duitsland geboren Jackson Browne met Time The Conqueror zijn lang verwachte dertiende studio album. Net als tijdens zijn laatste drie albums wordt hij ook nu bijgestaan door Kevin McCormick op bas, Mark Goldenberg op guitars, Mauricio Lewak op drums en door Jeff Young die niet alleen keyboards bespeelt maar ook de background vocals verzorgt.

Jackson Browne - Time The ConquerorNieuwe namen zijn die van de zangeressen Chavonne Morris en Alethea Mills. Het is een vooral ‘lieve’ dubbel lp geworden. Mensen moeten lief zijn voor elkaar. Niets mis mee natuurlijk maar of dat nu de boodschap is waarop de gemiddelde luisteraar zit te wachten waag ik te betwijfelen.

Natuurlijk komt het grote vakmanschap van deze singer songwriter prachtig tot uitdrukking. Niets op aan te merken. Maar de vraag dringt zich op of de koper van eerdere albums van deze zanger/gitarist gebaat is bij de aanschaf van deze schijf. Neem nu bijvoorbeeld Off Of Wonderland. Een prachtige song maar het heeft wel erg veel overeenkomsten met The Barricades From Heaven dat afkomstig is van Looking East. Om maar niet te praten van About My Imagination dat te vinden is op The Naked Ride Home.

Aan de andere kant; eenmaal luisterend naar deze prachtige stem ben je ook weer snel verloren.

EDITORS' CHOICE

 • Op vakantie bij de dealer
  HIFI.NL Lezersaanbiedingen
  Op vakantie bij de dealer
  lees meer »
 • Review
  Elac Debut Reference DFR52
  Review
  lees meer »
 • Verslag en jubileumaanbiedingen
  Songs of Protest met Goldmund en Kharma
  Verslag en jubileumaanbiedingen
  lees meer »