REVIEW

The Anthony Wilson Trio - Savivity

Jan de Jeu | 16 april 2009

Anthony Wilson is uiteraard het meest bekend vanwege zijn samenwerking met Diana Krall. Op Gang Bang het eerste album dat hij samen met zijn trio voor Groove Note records maakte bewees hij echter al ook puur op zijn eigen merites hoog te kunnen scoren.

The Anthony Wilson Trio - SavivityOok op Savivity - het album dat ik beluisterde op de twee 180 gram zware, op 45 rpm gemasterde versie - weet hij dit hoge niveau te handhaven. Acht songs verdeeld over vier lp kanten. Zo hoort het.

Op kant A Fleur d’Ennui van die virtuoos uit het verleden Django Reinhardt en een heerlijke interpretatie van Kern & Hammerstein’s All The Things You Are. Op kant B twee eigen composities terwijl hij kant C en kant D deelt met respectievelijk Cole Porter’s You’re The Top en Thad Jones’ A Child Is Born. Mijn favoriet is het energierijke Sea Blues.

Groove Note is een audiofiel label en dat is te horen. De klank van Anthony’s 1958 Gibson Byrdland, Joe Bagg’s Hammond B-3 en Mark Ferber’s drums is typisch Groove Note; rijk en gedetailleerd. Was het eerste album uitsluitend digitaal opgenomen, ditmaal loopt er naast de DSD opname ten behoeve van de sacd ook een (live to) two track ATR 102 analoge recorder mee voor de lp versie. Ik heb de sacd versie niet gehoord maar kan me nauwelijks voorstellen dat hij beter klinkt dan de lp’s.


EDITORS' CHOICE