REVIEW

Jennifer O’Connor - Here with me


Jan de Jeu | 19 maart 2009

De titel van het vierde album van Jennifer O’Connor, Here With Me, is uitstekend gekozen in de zin dat ze als singer songwriter vanuit het heden naar het verleden kijkt en daarin menselijke gevoelens de revue laat passeren als vriendschap, eenzaamheid, liefde, verlies en hoop. Ze doet dat op een wijze die voor de luisteraar heel herkenbaar is en dus erg dichtbij komt.

Jennifer O’Connor - Here with meWanneer ze zingt over de eenzaamheid die ze voelt tijdens het bijwonen van een ‘Xmas Party’ zit je acuut weer in dat gevoel wat je destijds tijdens dat ene feestje had.

Het zijn niet alleen haar teksten maar het is ook haar stem die - ondanks het feit dat je hem nooit eerder gehoord hebt - onmiddellijk klinkt alsof je hem al jaren kent.

Geen stem die bewondering afdwingt vanwege de uitzonderlijke zangkwaliteiten maar een warm menselijke stem van een vrouw van vlees en bloed die koestert, emotioneert, ontroert, verwarmt en verblijdt. Zo’n stem die je dag en nacht om je heen wilt hebben. Begeleid door een band die deze kwaliteiten eerder onderstreept dan in de weg staat. Mooi vastgelegd op lp en daarnaast ook nog eens - voor wie daar behoefte aan heeft - via de gratis bijgevoegde download code te beluisteren als mp3.


EDITORS' CHOICE