REVIEW

Eleanor McEvoy - Love Must Be Tough


Jan de Jeu | 06 maart 2009

Ook al heb ik dan een aantal (mono zowel als stereo) lp’s van de Rolling Stones in mijn platenkasten staan, ik heb niets (meer) met deze groep. Dat door de groepsleden geschreven songs desalniettemin ongemeen boeiend kunnen zijn bewijst Eleanor McEvoy op haar meest recente, inmiddels alweer zevende, album Love Must Be Tough waarop ze naast eigen nummers interpretaties ten gehore brengt van songs die tot voor kort slechts bekend waren door mannelijke vertolkers.

Eleanor McEvoy - Love Must Be ToughOpener Mother’s Little Helper van Jagger/Richards heeft nooit boeiender geklonken dan in deze aan bossa nova refererende versie. En ook Nick Lowe’s I Knew The Bride (When She Used To Rock ’n Roll) heeft in mijn oren- middels haar interpretatie een toegevoegde waarde gekregen. Toch blijf ik de voorkeur geven aan haar eigen composities zoals Love Must Be Tough en Roll Out Better Days.

Gelukkig voor mij zijn vijf van de twaalf composities van haar eigen hand. Eleanor blijft me boeien, niet alleen vanwege haar teksten en fraaie instrumentatie, maar ook vanwege de onberispelijke geluidskwaliteit die zij goed weet te bewaken. En het is al lang niet meer uitsluitend folk wat zij de toehoorder voorschotelt.

Ook blues, soul en rock komen aan bod. Het enige wat me verbaast is dat Easy In Love, dat ook op Yola (mijn favoriete Mc Evoy lp) te vinden is, hier opnieuw langskomt zonder dat er iets toegevoegd wordt aan de eerdere versie. Ik vergeef het haar echter graag, het gaat hier tenslotte om Eleanor McEvoy met haar heerlijke stem.

EDITORS' CHOICE