REVIEW

Calexico - Carried To Dust

Jan de Jeu | 06 maart 2009

Ik hoef maar de namen Joey Burns en John Convertino te noemen en u weet onmiddellijk waar het om gaat; de kern van de Amerikaanse groep Calexico. De band die genoemd is naar het stadje in de grensstreek van Mexico en California en die in haar muziek accenten van beide culturen met elkaar vermengt. Ik heb een zwak voor deze band en heb tot nu toe van ieder album genoten.

Calexico - Carried To DustDat is echter nog meer het geval met de nieuwste release Carried To Dust, het zesde album alweer, in mijn ogen hun beste, mooiste en meest veelzijdige prestatie tot nu toe. Niet alleen de mariachi trompetten (van Inspiración) maar ook de techno beat en de mooie vocalen van Joey Burns zijn weer in voldoende mate aanwezig.

Gastvocalen zijn er van de Spaanstalige Jacob Valenzuela en Amparo Sanchez. Belangrijker is misschien nog wel dat enkele oude leden van de groep weer terug zijn. Nog steeds is de sound van Calexico volstrekt uniek. De kracht van dit album is dat het enerzijds voortbouwt op voorganger Garden Ruins en tegelijkertijd teruggrijpt op oude albums.

Echte songs dus maar dan met de kracht van Hot Rail. Deze groep kan geen slechte albums uitbrengen.


EDITORS' CHOICE