REVIEW

Amos Lee – Last Day At The Lodge


Jan de Jeu | 06 maart 2009

De ex basisschoolleraar Amos Lee heeft inmiddels met zijn albums een grote schare trouwe volgelingen gekregen. De singer songwriter met de warme soulstem schrijft zijn eigen songs die zich in het cross-over gebied van folk, pop, soul en country bevinden, daarmee een breed publiek bestrijkend. Zijn meest recente schijf Last Days At The Lodge vormt daarop geen uitzondering.

Amos Lee – Last Day At The LodgeElf mooie songs met ditmaal een wat rijkere begeleiding van onder andere gitarist Doyle Bramhall jr. (Eric Clapton), keyboard player Spooner Oldham (Neil Young), bassist Pino Palladino (John Mayer Trio), drummer James Gadson en Don Was die niet alleen keyboards en bass bespeelt maar tevens tekent voor de productie.

Op Supply And Demand uit 2006 liet Lee al horen dat zijn vocale bereik meer omvatte dan hij op zijn debuutalbum had laten horen. Ditmaal is hij wederom een stapje verder gegaan hetgeen al meteen in het eerste nummer Listen tot uitdrukking komt. Nog nooit klonk er zo veel rock door in zijn songs. Toch is dit niet het beste nummer van de lp.

Die eer wordt opgeeist door het tweede nummer Won’t Let Me Go, waarin de zeggingskracht van zijn stem zelfs het heerlijke Arms Of A Woman van zijn debuut album nog in de schaduw stelt. Direct gevolgd door het heerlijk mellow klinkende Ease Back. Een ijzersterk album.


EDITORS' CHOICE