REVIEW

Sara K. - Don’t I Know You From Somewhere?


Jan de Jeu | 30 oktober 2008

“Have you been waiting long? Yes?” vraagt Sara K. aan haar publiek aan het begin van haar cd Don’t I Know You From Somewhere?, de live solo cd waarop voor het eerst uitsluitend haar op zoveel mensen een magische invloed uitoefenende stem en het geluid van de speciaal voor haar gemaakte viersnarige gitaar te horen zijn.

Sara K. - Don’t I Know You From Somewhere?Het wat kwaadaardig klinkende lachje dat ze laat horen als reactie op het antwoord uit de zaal, is de enige uiting die als dissonant opgevat kan worden. Daarna is het een uur lang pure intimiteit. Ze zingt, speelt gitaar en praat tegen het publiek waarbij ze onder andere het verhaal achter de keuze voor een viersnarige gitaar vertelt. De keus mag dan uit noodzaak geboren zijn, tijdens het optreden is daar niets van te merken.

Juist nu ze voor het eerst solo speelt komt haar eigen minimalistische gitaarspel beter uit de verf dan ooit. Dat is de grote meerwaarde van deze cd die op 8 november 2007 op fraaie wijze opgenomen is in de MDR Studio aan de Augustusplatz in Leipzig waar Sara K. een optreden verzorgde ten behoeve van een radio uitzending.

Tijdens het optreden kondigt ze een binnenkort te verschijnen cd met nieuw werk aan, maar hier volgt het ene bekende door haar geschreven succesnummer het andere op waarbij songs zoals Stop Those Bells, Aura Of The Blade, What’s A Little More Rain en If I Could Sing Your Blues er bij het publiek in gaan als koek.

EDITORS' CHOICE

 • Op vakantie bij de dealer
  Primeur: Bowers & Wilkins 700 Signature
  Op vakantie bij de dealer
  lees meer »
 • Review
  NAD M33: grensverleggend
  Review
  lees meer »
 • Op vakantie bij de dealer
  HIFI.NL Lezersaanbiedingen
  Op vakantie bij de dealer
  lees meer »