REVIEWB&W

DSPeaker Anti-Mode 8033

Hoog op de hitlijst van handige apparaatjes, die voor weinig geld een zinnige verbetering brengen, eindigt dit keer de DSPeaker Anti-Mode 8033. Een heel eenvoudig bedienbaar en instelbaar roomcorrectie systeem voor lage tonen, dat u helpt uw subwoofer optimaal te integreren in uw home cinema installatie of muzieksysteem. Afkomstig uit Finland en sinds kort op de markt gebracht via de dealers van importeur Viertron. Hifi.nl kon als eerste een paar weken spelen met het toen nog enige exemplaar in Nederland. Handig, leuk, niet duur en nuttig waren steekwoorden die de gehele test door het hoofd maalden.

De DSPeaker Anti-Mode 8033 (wie verzint zo’n naam vraag je je af) is een klein kastje van 12,5 x 3 x 8 cm, voorzien van een losse stekker netvoeding. Het aansluiten is erg simpel. Eén kabel gaat van de versterker naar de Anti-Mode, vanaf de Anti-Mode gaat de volgende kabel naar een subwoofer. De kabel naar de Anti-Mode kan aangesloten worden op een speciale subwoofer uitgang (5.1 of 2.1), op de pre-out aansluiting van een versterker, of zoals ik hem voornamelijk toepaste, via een netwerkje van weerstanden om aan de luidspreker uitgang het signaal te verzwakken tot lijn niveau.

DSPeaker Anti-Mode 8033

Eenmaal klaar voor gebruik sluit u de meegeleverde meetmicrofoon aan en zet u de subwoofer op een voor de buren gezellig niveau. Het indrukken van twee toetsen tegelijk op het paneel van de Anti-Mode start het kalibreer programma. In meerdere cycli meet de Anti-Mode hoe de subwoofer zich gedraagt ten opzichte van de luisterruimte en past de frequentie karakteristiek zo aan, dat dips worden opgehaald en pieken gedempt in het lage tonen bereik. Door het automatisch herhalen van de meting past de Anti-Mode zich steeds een stapje verder aan. De meetmicrofoon zal zich bevinden op de luisterpositie. Het is uiteraard handig om te meten hoe de rest van de ruimte zich gedraagt. Daarvoor kan de Anti-Mode een soortgelijke meting herhalen met de meetmicrofoon op andere plaatsen, zonder de gegegevens van daarnet te verliezen. Er wordt een totaal correctie gemaakt. U kunt het systeem op die manier fijn bijsturen en de Anti-Mode kan steeds beter zijn werk doen.

MERK

EDITORS' CHOICE