REVIEW

Lou Rhodes - Bloom

Jan de Jeu | 17 april 2008

Na de experimentele elektronische muziek van Lamb die zij samen met Andy Barlow maakte hield menigeen zijn hart vast toen bleek dat Lou Rhodes een folk album ging maken.

Lou Rhodes - BloomNergens voor nodig natuurlijk want een stem die eenmaal in staat is om je rillingen te bezorgen blijft dat vermogen bezitten, ook wanneer de muziekstijl verandert. Dat haar nieuwe stijl aansloeg bleek wel toen die schijf Beloved One in Engeland genomineerd werd voor een Mercury. Haar tweede solo plaat Bloom is het logische vervolg daarop.
Was Beloved One een ingetogen schijf, Bloom is weer wat uitbundiger en dynamischer van karakter. Opnieuw staat die allesoverheersende liefde centraal. Liefde die zowel intens geluk kan bieden als kan leiden tot uitzichtloos verdriet en verscheurende pijn. Lou’s stem maakt dat je het als toehoorder meebeleeft, ongeacht of je dat nu wilt of niet. The Rain is het krachtige openingsnummer van de lp. Met gitaren die het geluid van regendruppels simuleren. Het meest imponerend is echter de afsluiter van de A kant; All We Are.

"So talk to me of love and all you fear, I wanna give you everything. Cos heaven brought us here to love with all we are." Op papier slechts een refrein. Maar gezongen door die stem; beklemmend goed.


EDITORS' CHOICE