REVIEW

Antonio Forcione - Touch Wood

Jan de Jeu | 13 maart 2008

Het heeft vier jaar moeten duren maar eindelijk is het dan zover; Antonio Forcione’s album ‘Touch Wood’ dat in 2003 op cd uitgebracht werd, is in mei 2007 door Steve Rooke voor vinyl gemastered in de Abbey Road Studios in London en is nu leverbaar op 180 gram vinyl.

Antonio Forcione - Touch WoodLuister naar het supersnelle vingerwerk aan het begin van het eerste nummer ‘Touch Wood’ en u weet genoeg; een prachtige lp voor liefhebbers van gitaarmuziek.
Forcione bespeelt nylon en stalen snaren, twaalfsnarige gitaren (onder andere in ‘Scrambled Eggs’) en een fretless Ouddan guitar.

Hij wordt bijgestaan door de overige leden van zijn kwartet; Giorgio Serci op gitaar, Jenny Adejayan op cello (heerlijk in ‘Tarantella’) en Adriano Pinto met percussie.
Fraaie gitaarduels tussen Forcione en Serci zijn te horen in ‘Gigolo’ en Astor Piazzola’s ‘Tango Suite’.Voor de gelegenheid is de formatie uitgebreid met enkele gasten.

De belangrijksten zijn flamenco zanger Diego el Cigala die zijn partij voor het schitterende ‘Alhambra’ inzong in de Okapi Studios in Madrid en Sabina Sciubba die haar aandeel voor ‘Gigolo’ leverde in een studio in New York. Haar duet met Forcione is te horen in ‘Mirror Mirror’ dat door hen beiden geschreven is. Naast het vurig Spaanse ‘Alhambra’ zijn de nummers terug te leiden tot Italiaanse folk, Braziliaanse en Cubaanse muziek terwijl ook de gypsy jazz vertegenwoordigd is en wel in ‘For Vic’. Een heerlijk gevarieerd album van een virtuoos wiens live optredens legendarisch zijn.


EDITORS' CHOICE