REVIEW

Tracey Thorn - Out Of The Woods

Jan de Jeu | 31 oktober 2007

Zegt de naam Tracey Thorn u iets? Ik moet bekennen dat toen ik voor het eerst haar tweede solo album ‘Out Of The Woods’ onder ogen kreeg, haar naam me niets zei. Tot ik deze lp op mijn draaitafel deponeerde en de naald in de groef liet zakken.

Tracey Thorn - Out Of The WoodsNatuurlijk! Geen twijfel mogelijk. De zangeres van ‘Everything But The Girl’, het succesvolle duo dat in 1984 al diepe indruk maakte met debuutalbum ‘Eden’, daarna bijna jaarlijks wel iets nieuws uitbracht en tien jaar na de start wereldwijd een mega hit scoorde met ‘Missing’.

Het blijkt dat Tracey, ook voordat zij met Ben Watt een duo ging vormen, haar sporen in de muziek al verdiend had. Ze had haar eigen band ‘The Marine Girls’ en maakte in 1982 in de vorm van het EP-tje ‘A Distant Shore’ haar eerste soloplaat. In de tussenliggende vijfentwintig jaar was er eerst ‘Everything But The Girl’ en was er later de zorg voor haar drie kinderen die zij samen met - inmiddels ook levenspartner - Ben Watt kreeg.

Gelukkig heeft zij nu weer tijd vrij kunnen maken voor het oppakken van haar solocarrière, want ‘Out Of The Woods’ is een heerlijke mixture van aan de ene kant de zeer dansbare muziek waar de latere ‘Everything But The Girl’ albums in uitblinken en aan de andere kant eenvoudige, folky aandoende akoestische composities die ze voor een groot deel samen met producer Ewan Pearson schreef. Voor meerdere arrangementen werd de hulp ingeroepen van house legende Charles Webster.


EDITORS' CHOICE