REVIEW

Diana Krall - From This Moment On

Jan de Jeu | 08 maart 2007

Na de Kerstrelease uit 2005 is Diana Krall nu terug met haar inmiddels elfde studio album. In tegenstelling tot haar uit 2004 daterende ‘The Girl In The Other Room’ staan er op ‘From This Moment On’ geen zelfgeschreven nummers maar standards uit het American songbook als tribuut aan haar helden en mentors.

Diana Krall - From this moment onOok de sfeer is anders. De voor de eerdere schijf zo kenmerkende melancholie, onder andere tot uitdrukking komend in nummers van Tom Waits en Joni Mitchell, had voor een groot deel te maken met de ernstige ziekte van Diana’s - inmiddels overleden - moeder.

Met het nieuw gevonden huwelijksgeluk en de daaruit voortgekomen zwangerschap wordt het leven van de Canadese zangeres momenteel gekenmerkt door gevoelens van geluk, blijheid en hoop. Gevoelens die niet alleen in de titel van de cd maar ook in de teksten van enkele nummers tot uitdrukking komen; “No more blue songs, only whoop-de-doo songs”.

Op de reguliere cd staan elf songs, op de door mij beluisterde ‘special limited edition’ is als twaalfde ‘The Boulevard Of Broken Dreams’ toegevoegd. Vijf van de tracks, waaronder de laatste, zijn gearrangeerd door Krall waarbij zij begeleid wordt door haar eigen ensemble; Anthony Wilson op gitaar, John Clayton op bas en Jef Hamilton op drums. De overige arrangementen zijn van John Clayton waarbij de begeleiding verzorgd wordt door The Clayton/Hamilton Jazz Orchestra.

Vertrouwde Krall kwaliteit waarbij zowel de selecties met haar eigen trio als die met de swingende band stuk voor stuk de moeite waard zijn. Uitschieters zijn de sterke ballads ‘Willow Weep For Me’’en het sensuele ‘Little Girl Blue’.


EDITORS' CHOICE