REVIEW

Placebo - Meds

Jan de Jeu | 22 juni 2006

Tien jaar na het ontstaan van de groep brengt Placebo met ‘Meds’ het vijfde studioalbum uit. Het eerste sinds het uit 2004 daterende ‘Sleeping with Ghosts’ waarvan 1,4 miljoen exemplaren verkocht zijn. Of dat met deze nieuweling eveneens zal lukken is zeer de vraag.

Placebo - Meds Opnieuw zeer herkenbaar door het geknepen nasale geluid van androgyne frontman Brian Molko is dit album een terugkeer naar het allereerste begin. Leuk voor de fans maar tegelijkertijd zeer voorspelbaar met teksten die ook nu weer gaan over verslavingen aan medicijnen, drugs en seks. Soms geschreven op een wijze die de gemiddelde Nederlander uitsluitend reserveert voor 5 december rijmelaarij-tjes.

Gastoptredens van The Kill’s Alison Mosshart in de titelsong en een in de noise van ‘Broken Promise´ verdrinkende R.E.M zanger Michael Stipe maken dit slechts ten dele goed. Het sterkste nummer is wellicht de ballad ´Follow The Cops Back Home´ met Brian´s stem die fraai aangevuld wordt door het geluid van een gitaar.

De lp versie - gelukkig met een serieus gewicht - bevat net als de cd dertien nummers. Helaas geeft de geluidskwaliteit evenmin aanleiding om in gejubel uit te barsten.


EDITORS' CHOICE