REVIEW

Earth Wind & Fire - That`s the Way of the World


Jan de Jeu | 27 april 2006

Mobile Fidelity brengt een opnieuw gemasterde, gelimiteerde editie op hybride stereo (sa)cd van het in 1975 baanbrekende album van Earth, Wind & Fire ‘That’s The Way of the World’.

Earth Wind & FireDe soundtrack van de gelijknamige - inmiddels in vergetelheid geraakte - cultfilm waarin Harvey Keitel de rol speelt van een platenlabel manager die verstrikt raakt in een politiek spel met als ingredienten ras, macht en ambitie.
Met de titelsong en het nummer ‘Shining Star’ als de bekendste van deze jazzy, funky popsongs.

De door sound engineer George Massenburg opgenomen tracks hebben, ook op de cd laag, nooit beter geklonken. Naast de acht songs die ook op de originele lp stonden zijn er nu vijf niet eerder uitgebrachte nummers aan toegevoegd die met name interessant zijn voor de echte E, W&F fan.

Een korte instrumentale versie van ‘Shining Star’, een ‘oer’ versie van ‘All About Love’, ‘Happy Feelin’ met een fraai verlengd intro, mijn persoonlijke favoriet de jazzy jam ‘Caribou Chaser’ en de korte originele bossa nova versie van ‘That’s The Way of the World’. Zonder meer de moeite waard.


EDITORS' CHOICE