REVIEW

Jack Johnson - Curious George


Timo Schuurbiers | 30 maart 2006

Wat is het toch met die Jack? (geboren op 18 mei 1975). Voordat hij zijn eerste album ‘Brushfire Fairytales’ uitbracht was hij een die-hard surfer totdat een ongeluk daar een abrupt einde aan maakte. In een paar jaar tijd uitgegroeid tot een ‘zo op het oog lijkende’ mega-artiest die op bijna elk radiostation te horen is.

Jack JohnsonOp 15 maart jl. nog een Edison gewonnen voor beste zanger buitenland. Het is zo’n gast waarbij alles voor de wind lijkt te gaan. Geen marketing build image voor Jack. Hij is gewoon Jack. Zo ongelooflijk naturel allemaal. Blote voetjes, gitaartje, deinende golven en zeer interessante vrienden en vrouwen om hem heen. Als ik een vrouw was zou ik er alles aan doen om bij hem in de omgeving te kunnen wonen. Ik zou hem keihard gaan stalken.

Drie studio albums en nu dan ook zijn vierde soundtrack waarvan er in de eerste week na release 163.000 (!) exemplaren zijn verkocht. Op 1 in de Amerikaanse Bilboard top 200.

Deze CD is gemaakt voor de film van de bekendste aap op aarde na King Kong, ‘Curious George’. Iedereen kent wel iemand die zo’n aapje of leesboekje in het bezit heeft. Nummers die er uitspringen zijn ‘Upside Down’, het zeer vrolijke ‘Jungle Gym (ft. G-Love)’, ‘Questions’ en het ingetogen ‘With My Own Two Hands (ft. Ben Harper)’.

Jack Johnson

Wil niet zeggen dat de rest minder is. Integendeel. Korte nummers die je op elk moment van de dag op kan zetten. Kan me bijna niet voorstellen dat Jack ergens in de toekomst nog een slecht album zal maken. Maar je weet het maar nooit. Maar als we tot die tijd met zijn allen zouden leven zoals Jack muziek maakt, dan was het altijd en overal Hawaii. Aloha.


Aanvullende informatie:
13 tracks, speelduur: 40:18
Label: Brushfire Records
Distributie: Universal
Links: www.jackjohnsonmusic.com, http://www.imdb.com/title/tt0381971/trailers-screenplay-E25440-14-2, www.houghtonmifflinbooks.com/features/cgsite/curiousaboutgeorge.shtml

EDITORS' CHOICE