REVIEW

Craig David- The Story Goes …

Timo Schuurbiers | 20 oktober 2005

In 2000 leverde de talentvolle David een zeer verdienstelijk debuutalbum af (‘Born To Do It’) en het daarop volgende ‘Slicker Than Your Average’, hoewel kwalitatief minder, was toch nog goed te pruimen. Maar in het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Toch gaat het verhaal verder. Maar voor wie?

Craig David- The Story Goes …‘Ooh Baby, Oh Yeah’ zijn de eerste woorden van deze CD. Dat belooft wat. Door zijn typische manier van zingen, weet je ook meteen dat het Craig David is die uit de speakers knalt, maar na een klein uur heb ik het idee naar één nummer te hebben geluisterd.

Na de derde luistersessie moet ik toegeven, dat er best een paar nummers opstaan die blijven hangen. Als ik er dan toch een moet kiezen, dan ga ik voor ‘Hypnotic’. Of zou het de tekst zijn?

‘Your vibe’s just so hypnotic
Oh no, she’s so sexy’

De fans kopen het album toch wel blindelings, maar de producer, David zelf of één van zijn vrienden moet toch op enig moment moeten hebben gedacht, dat dit album kwalitatief de minste uit de discography zou gaan worden. Maar tijd om erover te denken is er niet. Tijd is geld. Daarbij denkt de platenmaatschappij vooral aan de brutomarge. David is een mooie jongen en zijn stem maakt best wel wat goed, maar het is helaas doorsnee R&B geworden. Hij zal zijn horizon moeten verbreden en andere wegen (lees: kies andere producers) moeten inslaan. Dan geloof ik dat David nog een lange en succesvolle toekomst in het verschiet heeft. For now: ‘The Story Ends …’

Craig David- The Story Goes …

Aanvullende informatie:
13 tracks: 53:07
Links: www.craigdavid.co.uk
Label: Teacup
Distributie: Warner Music


EDITORS' CHOICE