REVIEWHifidelio

Hifidelio Wireless Music Server

Redactie HiFi.nl | 02 september 2005 | Hifidelio

Algemene beschrijving

De Hifidelio Wireless Music Server is een audio apparaat waarop u uw volledige muziek collectie (in vrijwel alle formaten) kunt opslaan, beheren en afspelen

Met letterlijk één druk op de knop importeert u een CD en de Hifidelio slaat meteen de albumtitel, songtitels, artiestnaam en genre op. Met een capaciteit tot 40.000 nummers zult u uw CD`s niet meer nodig hebben.

HiFidelio muziekserver op uw iPod


 


Product bespreking

De Hifidelio is eerder getest en besproken op HiFi.nl, klikt u hier voor de volledige recensie.

De conclusie: Ik vind dat ik spaarzaam moet zijn met superlatieven, en zeker op een zich steeds ontwikkelend terrein als de hifi. De Hifidelio heeft wat nadelen zoals de beperkte MP3-bitrate. Maar gezien alle mogelijkheden, die ook nog eens perfect werken en gemakkelijk toegankelijk zijn, en niet in de laatste plaats de voor het geld meer dan prima klank, is de Hermstedt Hifidelio een kleine sensatie. Een echte verrijking voor elk thuisnetwerk en hifi-installatie.


Klik hier voor een vergrote afbeelding


Belangrijkste kenmerken

Archiveren
Vindt u archiveren ook niet leuk, kost het te veel tijd? Dankzij de Hifidelio zult u het zelfs leuk gaan vinden. Stop gewoon de CD er in. De nummers worden automatisch opgeslagen, letterlijk met 1 druk op de knop! De Hifidelio registreert zelfs de artiestnaam, de titel van het album en het genre. Meer dan 2 miljoen titels zijn opgeslagen in de interne database en deze is eenvoudig via internet of cd rom up-to-date te brengen. Onderhoud van de database kan ook gewoon via de PC, toetsenbord en de Jog Dial op de Hifidelio zelf. Op de Hifidelio kunt u ook uw LP\`s en cassettebandjes opslaan - en de music server synchroniseert zelfs met uw MP3 speler. Al uw muziek op één apparaat.....een apparaat dat maar liefst tot 40.000 songs kan opslaan. Briljant!

Brandt uw eigen CD\`s
En wilt u uw favoriete muziek meenemen of u wilt een CD mix maken voor uw vrienden... 1 druk op de knop is genoeg. Hifidelio brandt de door uw gekozen muziek op CD.

Eenvoudige bediening
De Hifidelio bedienen is al leuk op zich. Gewoon draaien en selecteren. Een kind kan de was doen dankzij \"TURN SELECT\" technologie. Op het apparaat zelf of via de afstandsbediening. Simpel met de Hifidelio.

Luister
Luister naar uw muziek. Wat u wilt en hoe u het wilt. Liever iets rustigs of romantisch? Of misschien een beetje rock of wat party muziek? U kiest - Hifidelio speelt. Met meer Hifidelio\`s of satellieten (accessoire) kunt u zelfs naar uw muziek luisteren in andere ruimtes... zonder kabels en onafhankelijk van elkaar te bedienen (multiroom- streaming). U kunt zelfs verschillende muziek, gelijktijdig, naar de satellieten \`streamen\`.

Beheer
U beslist wat u de Hifidelio laat afspelen. Volgorde, muziek genre, artiest of simpelweg album na album. Of toch misschien gewoon in willekeurige volgorde? Of muziek van online shops? Met de Hifidelio kunt u zelfs online muziek aanschaffen.

Audio aansluitingen
Stereo input gaat via de analoge cinch ingangen, de stereo output gaat via beide, analoge cinch en SPDIF optisch digitale (coaxiaal) aansluitingen. Voor de audiofielen onder ons, gebruik de coaxiale uitgang voor het aansluiten van een externe DAC.

Geavanceerde Stroom Voorziening
De lineare stroom voorziening heeft een \"soft rectifier\" welke vervorming voorkomt door ruis van de netvoeding. Hifidelio is gemaakt met een transformator met lage stroom \`lekkage\` om interruptie van uw netaansluiting te voorkomen en deze minimaliseert ook ruis veroorzaakt door aarde problemen.

Ondersteunde audio formaten
AAC (MPEG4) is beschikbaar voor opnemen en afspelen, terwijl MP3 gebruikt kan worden voor opnemen, afspelen en multi-room streaming. Ook ondersteund worden MP3 VBR, OGG/Vorbis, WMA, FLAC (Free Lossless Audio Codec). Hifidelio ondersteunt ook RAW data formaten als AIFF, Microsoft WAV, CD Audio, CD-R, en CD-RW.


Klik hier voor een vergrote afbeelding


Prijzen en beschikbaarheid

Hermstedt Hifidelio: 700 euro
Hermstedt Hifidelio Pro: 760 euro

Meer informatie

website Hifidelio.nl

Noot van de redactie

September 2005
Inmiddels is een nieuwe versie van de Hifidelio beschikbaar, de 160 PRO. Ten opzichte van de basis versie heeft deze uitvoering:
- 160 GB capaciteit
- internetradio
- MP3 op 320 kbits/s
- vergulde uitgangen
- dynamiek compressie
- hoogwaardige cinch- en toslink kabel meegeleverdEDITORS' CHOICE