REVIEW

Subtitle-Young Dangerous Heart

Timo Schuurbiers | 07 juli 2005

Monotone beats van rapper Giovanni Marks (1978) uit L.A. Sinds 1997 actief en nu pas zijn debuut. Hij heeft er 2 jaar aan gewerkt. Dat wil niet zeggen dat Marks stil heeft gezeten. Integendeel.

Subtitle-Young Dangerous HeartHet moge duidelijk dat hij geen 13 in een dozijn rapper wil zijn. Zijn manier van rappen is in ieder geval "apart" te noemen. Sommige teksten lijken op het moment van de opname te zijn bedacht.
Een dik uur rapt Marks over ‘normale’ zaken in plaats van het aantal Porches en bitches welke hij wel of niet tot zijn beschikking heeft.

Maar de bling bling (Van Dale: protserige, opzichtige manier laten zien dat je goed boert) uitstraling hoort nu eenmaal bij een grote stroming binnen de Hip Hop scene. Het is een spel wat gespeeld dient te worden.
Iets wat sommige rappers de laatste jaren wellicht iets te serieus nemen. Marks niet. Marks stays cool. Marks stays with both feet on the floor. Marks is underground.

Subtitle-Young Dangerous HeartHet gevaar van teveel van hetzelfde, is dat het snel gaat vervelen. Daar hoef je geen kenner voor te zijn. Maar zelfs dat soort albums zijn niet per definitie slecht. Rauw. 808 beats. Artistiek. Innovatief. Een album wat mogelijk over een paar jaar misschien wel als één de betere underground Hip Hip albums uit 2005 genoemd gaat worden. Wie zal het zeggen. Voorlopig maar even laten rijpen in mijn CD speler.

Aanvullende informatie
15 tracks: 64:08
Links: www.giovannimarks.com
Label: Willie Anderson Recordings
Distributie: Konkurrent


EDITORS' CHOICE