REVIEW

John Legend - Get Lifted


Timo Schuurbiers | 03 maart 2005

What’s in a name? Als men je nu al vergelijkt met grootheden zoals Marvin Gaye en Stevie Wonder en je wordt bestempeld als de nieuwe Maxwell, dan is er geen weg meer terug.

John Legend - Get LiftedLegend heeft in het verleden meegewerkt aan albums van artiesten zoals Jay-Z, Black Eyed Peas, Lauryn Hill en Alica Keys en heeft nu zijn langverwachte debuutplaat afgeleverd. Oude soul en gospel worden verweven met R&B sounds en Hip Hop beats. Legend’s prachtige stem, fluwelen handjes waamee hij indrukwekkende pianopartijen speelt, heeft met producer en co-writer van Get Lifted, Kanye West (produceerde o.a. ook het laatste album van Alicia Keys) een uitstekende keuze gemaakt.

De combinatie van deze twee talenten heeft zijn vruchten afgeworpen. West kennen we natuurlijk als een net-niet-tot-de A klasse behorende rapper, maar als producent is het een echte topper. Hip Hop held Snoop Dogg rapt mee op I Can Change. Maar het is toch echt Legend wat de klok slaat.

John Legend - Get LiftedTake me to the river
And baptize my soul
I`m so outta control
Needing someone to hold
Man it`s cold
I aint been clubbin`, drinkin`, or smokin`
I`m focused
Bowin` down every night prayin` and hopin`
(uit: I Can change)

Ongelooflijk dat Legend pas 25 jaar jong is, jaren ervaring heeft als dirigent van een kerkkoor in zijn woonplaats Philadelphia en dan dit album. Na het beluisteren van de 14 tracks, begrijp je ook waarom vergelijkingen zoals hierboven worden gemaakt. Dit is zo’n album wat met kop en schouders boven alles uitsteekt. John Stephens A.K.A The Legend is een blijvertje.


Aanvullende informatie:

14 tracks: 52.34 min
Links: www.johnlegend.com, www.kanyewest.com
Label: Columbia Records
Distributie: Sony BMG Music Entertainment

EDITORS' CHOICE