REVIEW

F33L3R


Arold Roestenburg | 03 oktober 2003

F33L3R – F33L3R

F33L3R - F33L3RJe moet het CNR Records nageven, ondanks dat het slecht gaat met de CD-verkoop en de markt voor ‘hardere’muziek in Nederland niet groot is durft het label het toch aan om een Nederlandse band te tekenen.

De demos van F33L3R werden al enthousiast ontvangen door de Nederlandse muziekpers. Zo werd de eerste demo verkozen tot beste demo van de maand November 2000 in de Fret. Ook de energieke en strakke live shows en de zeer professionele en uitgebreide website van de band worden door liefhebbers en pers bewierookt. F33L3R begint in 2000 aan een avontuur dat vooralsnog niet afgelopen is.

Dit jaar is een erg goed jaar voor deze band, ze hebben gespeeld op het Eurosonic Festival in Groningen, het voorprogramma gedaan van Stone Sour en Saliva, een 2 Meter Sessie opgenomen, op verscheidene festivals gespeeld, een Essent Award gewonnen, op Lowlands gestaan en nu dan de debuutcd uit.

Op deze door Chris Blair (bekend van Radiohead) gemasterde en door Gordon Groothedde geproduceerde CD klinkt F33L3R (lees Feeler) als een grote internationale band. Zowel de muziek als de productie is van een voor Nederland ongekend niveau. Daarnaast is de band ook niet de zoveelste kopie van een Amerikaanse act maar geeft op het debuut blijk van een duidelijk eigen geluid.

De band is zelfs zo origineel dat het moeilijk is om te zeggen in welke richting mensen onbekend met F33L3R het moeten zoeken. Een poging zou als volgt klinken; de helderheid en melodieen van de betere Linkin Park nummers, gecombineerd met zang die af en toe doet denken aan Eddie Vedder (Pearl Jam) maar ook wat weg heeft van Nickelback en Coldplay. Zoiets dus.

F33L3RInmiddels  heeft F33L3R ook een videoclip en single uit bij het nummer ‘Heaven Sent’ en zullen ze de komende tijd overal in Nederland spelen. Het zou mij niets verbazen als bij de release van een tweede album Nederland te klein blijkt te zijn en ook andere landen kennis zullen gaan maken met de muzikale kunde van de vier jongens van F33L3R.
 F33L3R een band waar Nederland met recht trots op kan zijn en die zeker niet onderdoet voor gitaarbands uit Engeland en Amerika.

 

Over de CD :
13 tracks, speelduur: 55,31 minuten
Website: www.f33l3r.com
Label: CNR Records, www.cnrrecords.nl

EDITORS' CHOICE