REVIEW

Rod Stewart


Philip van Deijk | 15 juni 2003

Rod StewartRod Stewart een oude rot in het vak die al vele jaren meegaat. Een popidool van allure, zeker bij de vrouwen die hem bewonderen om zijn sexy schorre stem en zijn wilde uiterlijk. Van oorsprong is de zanger begonnen met folkmuziek wat in de loop van zijn beginjaren over is gegaan naar de blues.

Enkele jaren later is hij als rock-n-roller begonnen bij de Jeff Beck Group waarin hij zich dan ook als zodanig ontpopte. Ik ken hem van mijn jeugd dan ook voornamelijk met het Do You Think I`m Sexy en wie kent dat nummer niet?

Het afgelopen jaar is het een moeilijk jaar geweest voor "grote oude" artiesten die geen echte hits meer scoorden. Ze drukken op de begroting en brengen weinig geld in de kassalade van de maatschappij. Zo ook is Rod over gestapt naar J records en heeft hier zijn tweede cd inmiddels opgenomen.

Naast deze CD is er ook een DVD verschenen met maar liefst 22 nummers van live concerten van Rod. Ik mocht mij van de redactie van Hifi.nl dan ook vergapen aan de DVD.

Rod StewartEen registratie van Rod Stewart live, wie zit daarop te wachten? De eerste twee nummers Forever Young en Some Guys Have All The Luck zijn popnummers.
Daarna volgen een groot aantal nummers in jazzuitvoering waaronder The Way You Look Tonight en You Go to My Head. Rod krijgt tijdens het jazzgebeuren steun van een echt orkest en dat maakt het wel weer aardig.

Op nummers 13 That`s All krijgt hij hulp van Deborah Cocks een uitermate charmante verschijning die het aantrekkelijk maakt de DVD te bekijken (als ik voor mezelf mag spreken). Het is dan ook duidelijk dat Deborah heeft meer een stem voor deze muziekgenre. 

Na het jazzgedeelte wordt weer overgaan naar de pop, wat ik persoonlijk iets beter vind. Het begint met nummer 16 waarop een ode gebracht aan Tom Waits met Downtown Train, gevolgd door Maggie may en Young Turks en uiteraard Hot Legs of hiermee de benen van de charmante saxofoniste wordt bedoelt weet ik niet maar het is leuke beeldvulling. Wel toevallig dat dit een van de weinige nummers is die vanuit verschillende camerahoeken bekeken kan worden. Leuk is ook het nummer Havin` A Party waarin de achtergrondzangeressen een belangrijkere rol spelen en daar ga je op letten als je bijna anderhalf uur lang naar Rod Stewart heb gekeken.

Als slot hebben we nog een jazztoegift met It Takes Two, oké vooruit het nummer zit er bij, maar of je erop zit te wachten? Ik denk dat de echte Rod liefhebber de kost wel kan verteren en daar is het ook voor bedoeld.

Het geluid is redelijk tot goed te noemen en in Dolby Digital 5.1 mix opgenomen, het beeld is alleen in 4:3 formaat te bekijken wat jammer maar helaas is. Verder is de DVD nog voorzien van wat features als een fotogallerie, een interview met de ster en een biografie.

Kortom kost genoeg voor de echte die-hard fan.

EDITORS' CHOICE

 • Op vakantie bij de dealer
  Primeur: Bowers & Wilkins 700 Signature
  Op vakantie bij de dealer
  lees meer »
 • Review
  NAD M33: grensverleggend
  Review
  lees meer »
 • Op vakantie bij de dealer
  HIFI.NL Lezersaanbiedingen
  Op vakantie bij de dealer
  lees meer »