REVIEW

Girls Against Boys

Michel Wanner | 30 mei 2002

You Can’t Fight What You Can’t See

Vier jaar hebben de fans moeten wachten, maar hier is ie eindelijk: de nieuwste Jongens tegen de Meisjes. Dit zevende album is het eerste op het Cycle-label, nadat de band brak met Geffen. Producer Ted Nicely (Fugazi, Shudder To Think, Jawbox) is – hij deed ook alle Touch and Go releases – weer op het toneel van de band verschenen en verantwoordelijk voor het geluid op You Can’t Fight What You Can’t See.
Girls Against Boys is opgericht in 1990 en ontstaan uit de restanten van legendarische DC hardcorebands. Naast zes studio-abums heeft GVSB ook bijdragen geleverd aan diverse soundtracks waaronder Clerks, Mallrats, Permanent Midnight en Suburbia. Verder heeft de groep veel zelfstandige toers gedaan, maar ook met Fugazi, the Jesus Lizard, Rage Against The Machine, Garbage, Hole en Jawbox.

Een klein label en een vertrouwde producer. Dit moet wel tot tevredenheid bij de aanhang leiden. Basstation start dreigend en zet de toon voor de rest van de CD. Donker, ruw en meeslepend. Een zeer eigen, herkenbare sound en goede songs die ook nu weer weten te boeien. Fans van het eerste uur kunnen met een gerust hart de portemonnee trekken om het CD-meubel verder te vullen. GVSB hoeft geen campagne te voeren. De trouwe kiezer stemt na vier jaar gewoon zijn eigen partij. Lijsttrekker Scott McCloud kan zijn achterban recht in de ogen kijken.

11 songs
40:41 min


EDITORS' CHOICE