REVIEW

Scary Movie


Dr. Longbeard & Marja | 05 januari 2001

Heerlijk pretentieloos amusement

Een familieaangelegenheid deze ‘Scary Movie’ met de gebroeders Shawn en Marlon Wayans in de hoofdrollen en Keenen Ivory Wayans als regisseur. Dat belooft nog wat voor de overige 8 kinderen van de Wayans familie.

De titel van de film is al een grap op zich daar het oorspronkelijk de werktitel van ‘Scream’ was en als productietitel kreeg “ Scream If You Know What I Did Last Halloween”. Uit de productietitel maak je gelijk op waar de film een parodie op is; op alle zogenaamde ‘slasher’ (to slash, ofwel erop inhakken) films van de afgelopen jaren; films met in de hoofdrollen teeners die zich bezighouden met voornamelijk zichzelf, sex, feestjes en als ze niet uitkijken op een bloederige manier aan hun eind komen. Dit klinkt erger dan het is, want de film is zoals gezegd heerlijk pretentieloos amusement, echt voor zo’n gelegenheid dat je je verstand op nul wilt zetten en vermaakt wil worden.

Een beetje opletten toch wel om te ontdekken welke films allemaal aangehaald worden en op sommige frappante gelijkenissen met de hoofdrolspelers uit die films.

De special features bestaan uit een aantal additional scenes en een kijkje achter de schermen bij het maken van de film. DVD-ROM features zijn een ScreenSaver, een Screenplay Viewer, beschrijvingen over de cast en hun rol in de film plus een Scary Movie Gids voor de ‘Culturally Challenged’.

Scary Movie
2000 Dimension 88 minuten
Producers: Eric L. Gold en Lee R. Mayes
Regie: Keenen Ivory Wayans
Cast o.a.: Shawn en Marlon Wayans, Shannon Elizabeth, David Sheridan en Carmen Electra
Formaat: 2.35:1, 5.1 Surround.

EDITORS' CHOICE

 • Op vakantie bij de dealer
  HIFI.NL Lezersaanbiedingen
  Op vakantie bij de dealer
  lees meer »
 • Review
  Elac Debut Reference DFR52
  Review
  lees meer »
 • Verslag en jubileumaanbiedingen
  Songs of Protest met Goldmund en Kharma
  Verslag en jubileumaanbiedingen
  lees meer »